Banene

Bane- og aktivitetsrapport

Mandag 22. mai 2017

Veksten ser nå ut til å skyte fart etter at temperaturen nå har blitt mildere. Greenene blir derfor klippet fem ganger denne uken: mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag.

Etter at toalettet mellom green 6 og 16 kom opp i forrige uke, jobbes det nå med å få på plass det nye toalettet ved utslag 12. Dette er forhåpentligvis funksjonelt fra fredag av. Det gamle kan uansett benyttes frem til det nye er på plass.

Torsdag er det Vårspretten, tidligere kjent som Himmelspretten. Dette er en turnering som tradisjonelt har hatt god deltagelse, og vi håper på mange deltagere også i år. 

Søndag er det Tee 30-turnering. Da spilles det fra 30-markeringene som innebærer at banen blir adskilling kortere (3000 meter). Dette gjør også at banen oppleves helt annerledes enn den vanligvis gjør, så om du ønsker variasjon er dette turneringen for deg!

PS! I år har laget en egen klasse på alle turneringer for de som kun ønsker å spille 9 hull. 

Mandag 15. mai 2017

Også forrige uke var det relativt kaldt. Denne uken får vi trolig en del regn, før det blir mildt og tørt til helgen. Vi gleder oss til at temperaturen forhåpentligvis stiger slik at veksten kommer ordentlig i gang.

Denne uken klippes greenene mandag, torsdag og søndag.

Ferdigstillelse av utslagstedene på hull 6 må vente til leiren har tørket, og det ser ikke ut som om dette arbeidet kan starte heller denne uken på grunn av det ventede regnet. 

I forrige uke kom blinkene på driving rangen på plass. Takk til våre sponsorer som gjorde dette mulig. Alle bør ha minst ett treff på hver blink før de går hjem etter en økt:-)

Nytt toalett er nå satt ut mellom green 6 og 16. Kom og prøv:-) 

I morgen, tirsdag, er det dugnad fra kl 09. Da skal det plukkes stein ved de nye utslagsstedene på hull 13. Om det er flere som har mulighet til å hjelpe Tom & gutta, så ta kontakt med Tom Christensen på  41630413, eller møt opp på driftsbygningen kl 09 i morgen. 

Søndag er det Sparebanken Sør Cup.  Meld deg på!

Torsdag er Cobra demodag mellom 15 og 20. Book tid ved å ringe oss på 37 19 90 30.

Mandag 8. mai 2017

I morgen blir alle greener på hovedbanen luftet, gjødslet og rullet. Dette kan medføre litt venting på noen hull, men vi skal som alltid forsøke hardt å la dette i minst mulig grad gå ut over spilletempoet. I tillegg vil green 6 på hovedbanen + fire greener på korthullsbanen i morgen bli vertikalskjært for å gi bedre spireforhold for gresset.
Inntil vi har full vekst vil greenen fremover klippes tre ganger per arbeidsuke + helg ved turnering. Denne uken vil greenene bli klippet mandag, onsdag, fredag og lørdag (i forkant av lørdagens turnering). Fairwayene klippes innimellom (foreløpig klippes alle en gang i løpet av uken). Utslagsteder og fringe klippes foreløpig på torsdager.

Denne helgen er det en turnering, NSG Uttaksturnering, med ca 90 spillere. Dette medfører noe begrenset kapasitet denne dagen, men det er pt fortsatt ledige tider fra ca. kl 15.

Som alltid: Husk å ta nedslagsmerker og å legge sand i etter oppslåtte divots. Store divots legges tilbake.

Tirsdag 2. mai 2017

Det er fortsatt tidlig i sesongen. I tillegg til et snøfall på fredag har vi også hatt kalde netter med rim de to siste dagene.

Greenene ble klippet i går i forkant av åpningsturneringen, og vil også bli klippet på fredag. Fairwayene vil også bli klippet denne uken. I tillegg gjødsles både fairwayer og greener.

Vi har observert at mange er flinke til å fylle opp etter divots fra medbragt sandpose. Bra! Gjentar også at det kun er de minste sårene som skal fylles i med sand. Store "lefser" legges tilbake som tidligere.

Denne uken begynner Barn&Golf-treningene og fellestreningene. Treningstidene er hhv 17-18 på tirsdager og 17-20 på onsdager. Damegolfens to grupper begynner også, kl 09 på onsdager og kl 16.45 på torsdager. Møt opp!

På søndag er det sesongens første Sparebank 1 Cup. Husk å melde deg på.


Onsdag 25. april 2017

Det er fortsatt relativt fint, men kaldt vær som er meldt denne uken. I neste uke ser det ut som vi skal få litt etterlengtet varme. Vi har klippet greenene, og vil i dag klippe fairwayene. Greenene vil også enten bli klippet eller rullet i forkant av mandagens åpningsturnering.

Greenene er enda ikke luftet og sandet grunnet lav temperatur og lite vekst. Vi ønsker ikke å "stresse" gresset før veksten har kommet bedre igang. Så snart temperaturen øker, vil dette viktige arbeidet utføres.

Denne uken kommer vi i gang med junior/elite trening. Treningstiden i år er 18-20 på torsdager. 

Neste uke begynner også Barn&Golf-treningene og fellestreningene. Treningstidene er hhv 17-18 på tirsdager og 17-20 på onsdager.

Håper å se mange på de forskjellige treningstilbudene i år!


Tirsdag 18. april 2017I går kom det noe snø som gjorde at vi måtte stenge banen. Det ligger fortsatt 3-5 cm over store deler av banen. Det er meldt minusgrader om nettene de neste dagene slik at snøsmeltingen kommer til å ta litt tid. Det kalde været/snøen gjør at veksten ikke begynner skikkelig før om ca 14 dager. Det positive er at snødekket gir god og jevn vanning.......
Vi forventer ikke at hele banen kan åpnes igjen før tidligst fredag, men der håp om at første ni kan åpnes litt før. Følg med på arendalgk.no for oppdatert status.

Før snøfallet fikk vi klippet alle greenene for første gang denne sesongen, samt laget den nye veien forbi tee 6. Denne uken er banearbeidet på vent, men det er nok å gjøre med blant annet service/vedlikehold av maskinparken.

På søndag var det "Påskeharen". 30 spillere stilte til tross for dårlige værutsikter. Det er ingen turneringer denne uken. 

Førstkommende fredag og mandag er det demodag for hhv Titleist og Taylor Made. Ring, eller send e-post til Tom (tsl@arendalgk.no) for å booke 30 min GRATIS instruksjon med TrackMan analyse av dine slag! 


Mandag 10. april 2017

Lørdag åpnet vi de siste ni på hovedbanen etter vårdugnaden. En stor takk til alle som deltok!

Banen ser generelt bra ut i forhold til årstiden. Varselet for påsken er stort sett pent vær, men litt kjølig. Dette gjør at vi trolig må vente litt før vi får gjødslet med hardt gjødsel. Vi vil klippe alle greener innen onsdag.

Senest på onsdag kommer vi til å åpne korthullsbanen. Samtidig vil vi også åpne for fotballgolf forutsatt at vi mottar noe utstyr til fotballgolf som vi har blitt lovet innen den tid. 

Arbeidet med rydding av kvist, rusk og rask fortsetter denne uken. 

Vi vil tillate bruk av golfbiler f.o.m. onsdag, forutsatt at været blir som meldt. Tre av golfbilene er nye av året!

På lørdag blir det turnering (Påskeharen) fra kl 09. 

Tirsdag 4. april 2017

Lørdag åpnet vi sommergreenene på de første ni hullene på hovedbanen. De siste ni vil åpne etter dugnaden på lørdag. Vi håper samtidig på å kunne åpne korthullsbanen, men dette må vurderes nærmere helgen. Om ikke korthullsbanen åpner lørdag er vi trygge på at den kan åpnes tidlig neste uke.

Banen ser ut til å ha kommet seg fint gjennom den relativt korte vinteren vi har hatt, så alt tyder på en sesong med god banekvalitet.

Vi skal denne uken gjødsle alle greener med flytende gjødsel. Dette vil ikke påvirke spillbarheten. Det er foretatt PH-målinger som viser at det i år ikke er behov for kalking. 

Det er mulig at greenene blir klippet for første gang før helgen

Ellers jobbes det denne uken med rigging av banen (skilter, utstyr, dropsoner etc), samt rydding av trær og kvister.

På tee 6 er det for tiden anleggsområde. Provisorisk tee er på fremsiden av dette, og vi ber spillere gå rundt anleggsområdet. I den forbindelse bes spillerne være oppmerksom på utslag fra hull 7.

Det er fortsatt en del bløte områder, og veksten har ikke kommet skikkelig igang enda. Vi tillater derfor ikke biler på banen foreløpig. Vi oppfordrer også til skånsom bruk av banen ved forsiktige prøvesvinger, ved å unngå våte områder, samt å huske å reparere nedslagsmerker.

Håper så mange som mulig har anledning til å stille på dugnad på lørdag!