Klubben

Banestatus 24.mai

Av: Asbjørn Sauesund  |  Publisert: 24. mai 2018  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Nå ser vi de første resultatene av såingen som ble gjort for 8-9 dager siden.

De første spirene er nå synlig på greenene. Det er nå svært viktig å holde spirene fuktige for å unngå at de tørker og dør. 1-2 timer tørke er nok til å ta livet av en helt fersk spire. Vi må derfor vanne kontinuerlig, og dette medfører at områder på en del greener blir ekstra våte. Vi oppfordrer derfor spillere om å være ekstra skånsomme når dere beveger dere på svært våte områder. Denne intensive vanningen vil pågå i ca to uker til.

Det er fortsatt et relativt stort temperaturfall mellom dag og natt, slik at greenene holder bra på fuktigheten om natten. Med kontinuerlig vanning på dagtid av greener har greenene nå nok fuktighet til at vi ikke trenger vanne på natten. Når vi ikke vanner greenene om natten har vi mulighet til å bruke kapasiteten til å vanne fairwayer nattestid. Farwayer vil derfor hjelpesås og vannes den nærmeste tiden.

Vi vil alle ha en så flott bane som mulig - så raskt som mulig! Følgende kan du bidra med:

1. Når det er så vått og mykt på greenene er det spesielt viktig at en bruker greengaffel på egne (og eventuelt andres) nedslagsmerker!

2. På fairwayer er det viktig at dere bruker sandposer og fyller etter divots. Når det er så tørt som nå vil tilbakelagt torv (om ikke veldig dyp) bare tørke inn og visne, og dermed etterlate hull.