Klubben

Banestatus 25. mars

Av: Asbjørn Sauesund  |  Publisert: 25. mars 2019  |  Siste nyheter  |  Arkiv

I skrivende stund er det vår-temperatur, men snøen ligger fortsatt 40-50 tykk over store deler av banen. Unntaket er i solhellinger, der det grønne gresset nå begynner å titte frem.

I helgen ble greenene 2, 7, 11, og 17 måket, og er nå stort sett helt fri for snø. Disse greenene ble måket fordi de smeltet ujevnt, og det var derfor fare for at kaldt smeltevann skulle renne inn på deler av greenene som ikke var dekket med snø. Vi overvåker de resterende greenene og vil gjøre tilsvarende tiltak på disse om fare for skade skulle oppstå. De greenene som fortsatt ligger under snø har ingen/minimalt med is og tele. Jordvarmen vil derfor akselerere snøsmeltingen underfra i tiden som kommer.

Så er det det store spørsmålet hver vår. Når åpner vi?

Svaret er som alltid når det fortsatt ligger snø på banen: Det vet vi ikke.....

Om det kommer stabilt vår-vær fremover er det godt håp om åpning av front 9 til påske, men det kan selvsagt ikke gis noen garantier. Når det gjelder driving range vil denne bli åpnet så snart den er bar, og noenlunde tørr. Kanskje allerede mot slutten av neste uke? Åpning av både range og bane vil selvsagt bli behørig annonsert på arendalgk.no og på vår Facebook-side.