Klubben

Banerapport 18.5.

Av: Asbjørn Sauesund  |  Publisert: 18. mai 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra medlemmer og gjester angående baneforholdene så langt i sesongen. Spesielt greenene er i god stand nå på begynnelsen av sesongen.

Dessverre har vi hatt svært kalde netter her oppe så langt i mai, noe som har resultert i at veksten ikke er all verden. Vi ser dette spesielt på fairwayene der tunrappen har visnet. Tunrapp er et velkomment "ugress" som normalt vokser godt på områder der vårt "edlere" gress ikke har etablert seg. Trøsten er at det kommer fort når først groforholdene (spesielt temperaturen) stiger.

Bunkere
Vi har renovert og utvidet en greenbunker på hull 1 og en på hull 3. Når vi får tid vil vi også ta den andre greenbunkeren på hull 3.

Green 13
Den opprinnelige planen var å reså denne greenen, men for at vi skal kunne komme i gang med spill så raskt som mulig vil vi heller fikse den i to etapper/metoder. Fremste del av greenen har vi så smått begynt å legge inn torv fra reservegreenen, mens bakerste del vil bli sådd. På den måten kan vi få fremste del av greenen spillbar før bakerste delen. Forventet åpning av fremste del av greenen er om ca 4 uker.

Teesteder (6, 9/18)
Det meldes nå varmere temperaturer, så disse vil nå bli sådd. Vekstmassen på 9/18 skal på i løpet av uken. Når dette er på plass vil litt av tee'ene bli ofret for å få på plass matter som skal benyttes frem til gresset har etablert seg på resten av tee-stedet.

Grunnet kulden ser vi stor slitasje på tee-steder. Det blir fortløpende sådd, men det spirer ikke foreløpig.

Green 12
Det har blitt lagt inn torv på de få dårlige feltene på denne greenen. I tillegg er gropene bak greenen fylt igjen og sådd (markert med blå staker)

Veier
Det har blitt støpt ny vei ned fra green 5.

Avstandsmerker
60 nye avstandsmerker er laget og satt ut. Disse er hvite med svarte ringer. En ring for hver 50 meter. Avstandene måles fra pinne til senter av green.

Torsdag går vi ned på klippehøyden igjen.

For (nesten) daglig informasjon fra banemannskapet kan dere følge Arendal & Omegn Golfklubb på Instagram.